Hyra segelbåt med skeppare

Hyra segelbåt Italien kan man göra på ett antal områden runt Italiens kust. När du väljer att semestra med S/Y Vanilla utgår du från Procida en liten ö i den Napolitanska bukten. Området har magiska platser att upptäcka som till exempel de vackra öarna; Procida, Ischia, Ventotene, Ponza och berömda Capri. Öarna ligger i Tyrrenska havet alla inom en dags segling från Procida.

Tyrrenska havet och dess pittoreska öar är ett paradis i medelhavet.

S/Y Vanilla närmar sig Procida

Du får tid att göra utflykter…

och utforska de vackra öarna med sina mysiga små byar. Varje ö har en unik och speciell personlighet som är spännande att lära känna. Klimatet är mycket behagligt med varma sköna vindar inte bara på sommaren utan även på våren och hösten. Det klarblåa varma vattnet inbjuder till simning och snorkling.
Segla med S/Y Vanilla är inte att Hyra segelbåt Italien vilken som helst. Det handlar istället om privat charter med helt anpassade turer och tempo efter dig som gäst.

Kaptenen Per har en stor passion för matlagning, han känner väl till var han ska finna de bästa lokala råvarorna och bjuder dig varje dag på fräscha läckerheter från det italienska köket.

Du får tid att göra utflykter och utforska de vackra öarna med sina mysiga små byar. Varje ö har en unik och speciell personlighet som är spännande att lära känna.

Klimatet är mycket behagligt…

med varma sköna vindar inte bara på sommaren utan även på våren och hösten. Det klarblåa varma vattnet inbjuder till simning och snorkling.

Segla med S/Y Vanilla är inte att Hyra segelbåt Italien vilken som helst. Det handlar istället om privat charter med helt anpassade turer och tempo efter dig som gäst.

Kaptenen Per har en stor passion för matlagning, han känner väl till var han ska finna de bästa lokala råvarorna och bjuder dig varje dag på fräscha läckerheter från det italienska köket.

Seglingen startar från den lilla charmiga ön Procida som du når smidigt via färja från Neapel. Vi seglar sedan vidare till Ischia där du kan prova termiska bad, vidare till Ventotene med sin romerska antika hamn och vi besöker Capri med sitt vackra San Michele.

Detta kan Du förvänta Dig

När du kommer till oss ska du kunna koppla av så mycket som möjligt. Dagarna skall gå sakta, vi vill komma bort från den dagliga stressen. Vi lägger till i en trygg hamn eller i en skyddad vik när vi äter eller badar.

Helpension betyder att alla måltider och drycker som serveras ombord ingår i priset.

God mat och god dryck är ett måste. Varje dag serverar vi vällagad och näringsriktig frukost, lunch och middag. Naturligtvis finns det dessutom plats för frukt, kaffe, te och ett glas uppfriskande. Vi använder så mycket lokala råvaror som möjligt och är lyhörda för dina smak preferenser eller speciella kostbehov.

S/Y Vanilla seglar på Medelhavet

En härlig dag kan se ut så här

Tiita Capri

Åh vilken underbar dag!
Vi ligger för ankar i en liten bukt utanför Procida, medelhavsvattnet är skimrande turkost och närmare 25 grader. Du bestämmer dig för en liten simtur före frukost. Naturen håller på att vakna, kaffedoften kommer smygande och kittlar din näsa när du sitter på akterdäck och soltorkar. Kanske nybakat bröd, ägg, juice, pålägg, eller hur du nu vill ha just din frukost. Värmen tilltar så vi bestämmer att röra på oss. Vi går för motor, men snart kommer det lite vind så seglen åker ut. Under solskyddet i sittbrunnen känns en lätt lunch alldeles perfekt, möjligen något från havet och ett glas rose’. En stor skiva vattenmelon till efterrätt blir härligt uppfriskande. Vi lägger senare till i vår fina Procida marina. Du tar dig en promenad för att utforska den gamla staden.

Riktigt magiska kvarter med slingriga små gränder massor av citroner som hänger ut från trädgårdarna, små kaffebarer, glasserier, allt vackert inklätt i italiensk arkitektur.
Tillbaka på båten väntar en liten uppfriskning, sedan en fräsch middag med företrädesvis råvaror och vin från ön.
De sena sommar kvällarna är ljumma, för den som fortfarande orkar finns det barer eller glasserior
För dig som älskar att bara vara, finns ju alltid hängmattan på fördäck, en kopp gott starkt kaffe eller te och en god bok. Meningen är att du ska känna dig bortskämd och att du ska kunna koppla av till hundra procent. Inte som att bara Hyra segelbåt Italien.