Härligt att segla i Amalfikusten

Om du redan tillhör den härliga grupp människor som kan kalla sig seglare kommer med säkerhet Vanilla göra dig glad.

Det kan vara ett bra sätt att prova på om ni är ett par, där en av er redan vet och kan, medan den andre är lite tveksam och osäker av olika anledningar. På Vanilla kommer ni båda att få ut mer av er semester och förhoppningsvis har vi hjälpt den osäkra parten att kunna känna sig säkrare.

Härlig segling

För er som funderar på att skaffa båt,

kan det var bra att testa först och se hur det känns att vara ombord tillsammans, vad man ska tänka på, vad man behöver eller vad man inte behöver ombord.

Vanilla är en riktigt bra och snabb seglare.

Här spelar storleken roll

Även om det blåser gör storleken att man känner sig trygg och kan sitta torr och fin i sittbrunnen. Vi har ett stort storsegel med genomgående lattor som kan revas tre gånger om det behövs, rull genua samt genaker. Vi har dessutom en storm fock.

Att segla utan vind

S/Y Vanilla på väg i solnedgång

Blåser det inte

eller väldigt lite har vi en stor stark motor till hjälp.

Eftersom båten är närmare 5 meter bred är det en klar fördel att ha två rattar så man verkligen får ögon kontakt med seglen och ändå kan sitta bekvämt och ha koll på trimningen.

Du som kan segla är naturligtvis välkommen att segla båten med allt vad det innebär, styra trimma, navigera.

Är du intresserad av navigation

är utrustningen ombord omfångsrik och av senaste modell. Vi har radar, AIS, olika plottrar samt PC program för väder och ytterligare ett navigationsprogram samt NAVTEX. Det där kan vi lära dig om du inte redan är insatt, allt får du prova om du är intresserad.